tiistai 14. tammikuuta 2014

Pelaamattomuuspäiväkirja osa 8

Jossain vaiheessa aloin huomioimaan myös ympäristöä. Pelureita tuntuu löytyvän myös muualta kuin vain peilistä.

Uusi kuukausi, uudet kujeet :D
Näin joitain päiviä sitten jälleen yhden työkaverin pelimaniassa; pelasi suuressa marketissa kahta eri konetta samaan aikaan ja aivan selvästi ahdistuneena, niin kiivaasti näpytteli niitä nappeja. En olisi ikinä uskonut. No, eipä meikäläisestäkään varmaan ensimmäisenä pelinarkki tulisi mieleen. Toisena päivänä näin erään isän, jonka tiedän pelaavan ihan hillittömiä summia, poikansa kanssa tahkoamassa automaattia. Surullista. Mutta eipä siitä sen enempää.

Kaverin kanssa juteltiin peleistä yksi päivä. Kaveri pelailee casinopelejä, enimmäkseen slotteja, mutta käsittääkseni pienellä rahalla, hallitusti ja "huvin vuoksi". Pokeria sitten enemmänkin pelaa. Olen täysin avoimesti kertonut siitä että en voi enää pelata. Juteltiin eri peleistä, niiden toiminnoista ja viehätysvoimasta. Kun oikein antautui keskusteluun, täytyy sanoa että mieleen tuli halu kokea tiettyjen pelien äänimaailma, bonukset ja free spinit l. scatterin metsästys. Halu oli niin kova että kahtena tai kolmena peräkkäisenä päivänä meinasin mennä tietokoneelle pelkästään sen vuoksi. En mennyt. Sijaistekemistä heti. Voiton tunne tuli onneksi hyvinkin nopeasti pelaamattomuuspäätöksen vahvistusten jälkeen. Valitsin oikein.
 Luin kirjoitukseni jälleen ajatuksella läpi. Onneksi olen ne kirjoittanut. Ääni omasta (lähi)menneisyydestä, joka ohjaa ja vahvistaa tätä päätöstä, joka on olla pelaamatta juuri nyt.  (1.2.2012)
 Jälleen sain hyvän kokemuksen kun täysin viaton keskustelu aiheesta sai mielessä raksuttamaan vanhan tutun pelihirviön tuutulaulun. Riippuvuuden vääristämänä mieleen pyrkii vain hyviä muistoja pelaamisesta. Lempipelien ääniä ja kuvia, voiton hurma ja sen sellainen. Onneksi pystyin vastustamaan tietokoneen avaamista noina kutsun hetkinä, olisin pelannut aivan varmasti.
Tällaisia tilanteita ei kovin monesti ole päässyt tapahtumaan. Jokainen selätetty pelihimon impulssi vahvistaa päätöstä olla pelaamatta sekä suojamuuria, mikä osaltaan vähentää pelaamiseen liittyvää tunnekokemusta.

Tämä oli sellainen kohta missä olin erittäin kiitollinen että olin päättänyt kirjoittaa omasta etenemisestäni ylös. Kehotan jokaista joka pyrkii peleistä (tai mistä tahansa riippuvuudesta) eroon kirjoittamaan ajatuksiaan ylös. Kun näitä palaa lukemaan myöhemmin ja tavoittaa kirjoituksiin vuodatetun tunteen, sen saa tuotua joka ikinen kerta tähän hetkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti